20 Januara, 2021

Turković obavijestila Radmana o saglasnosti za glasanje hrvatskih državljana

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković obavijestila je danas ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana o saglasnosti za glasanje hrvatskih državljana u BiH

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković obavijestila je danas ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana o saglasnosti za glasanje hrvatskih državljana u BiH.

Turković je u telefonskom razgovoru o pitanjima od interesa za obje zemlje, obavijestila Grlića Radmana o odluci Vijeća ministara da državljanima Hrvatske, koji su na privremenom ili stalnom boravku u BiH, dozvoli glasanje 4. i 5. jula u diplomatsko konzularnim predstavništvima Hrvatske, i to u Ambasadi u Sarajevu, generalnim konzulatima u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i konzulatima u Vitezu i Livnu.

Grlić Radman obavijestio je Turković o njegovom razgovoru sa njemačkim ministrom vanjskih  poslova Hajkom Masom (Heiko Maas), vezano za otvaranje granica EU za zemlje zapadnog Balkana.

U saopćenju se dodaje da je Turković iskoristila priliku da kolegu iz Hrvatske informira o saglasnosti Vijeća ministara o prihvatanju vojnog atašea Hrvatske u BiH.